In de nazomer van 2021 is Yvette gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden bij PTWEE zitten er voor haar inmiddels op. Een mooi moment om Yvette zes vragen te stellen over hoe deze eerste zes maanden zijn bevallen, plus nog een vraag over thuiswerken in verband met Corona.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Via LinkedIn ben ik met Rachel in contact gekomen. Op dat moment ging ik net starten met een nieuwe rol binnen mijn toenmalige project en wilde ik de overstap nog niet maken, maar ondanks dat besluit heb ik wel altijd prettig contact gehouden met Rachel.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Het feit dat PTWEE een compact bedrijf is waar het mogelijk is om al je collega’s te leren kennen is voor mij een belangrijke reden. De prettige contactmomenten met Rachel en Douwe en het geduld rondom mijn keuze om mijn project eerst af te ronden, maakte dat ik de stap heb gezet toen de tijd rijp was.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

De opstart is erg goed bevallen! Ik ben in augustus gestart, midden in de zomervakantie. Mijn eerste werkdag bij PTWEE bestond uit een uitgebreide onboarding met Douwe. De volgende dag kon ik direct door naar het hoofdkantoor van Action, waar ook de tijd genomen werd om mij snel up-to-speed te krijgen. Al met al een prettige en vliegende start!

"Een leuke groep collega’s waar de sfeer goed is en er zowel inhoudelijke als gezellige activiteiten worden georganiseerd!"

Hoe is het om in deze Coronatijd vanuit huis te starten op een nieuwe opdracht?

Vanuit mijn vorige werkgever en opdracht was ik al gewend om fulltime vanuit huis te werken, dus dat is nooit een probleem geweest. Voor de eerste projecten bij Action ging de testfase direct van start bij mijn binnenkomst dus kon ik direct de praktijk induiken en aan de slag.

Ik probeer elke twee weken een dag naar het hoofdkantoor van Action te gaan in Zwaagdijk. Omdat het voor mij een nieuwe opdrachtgever is, vind ik het prettig om mensen live te leren kennen en wat meer gevoel te krijgen bij de manier van werken. Bij Action gebeurt een hoop en er wordt hard gewerkt met behoorlijk wat druk op de ketel, dat ervaar ik als een prettige werkomgeving waarin ik mijn waarde als testmanager kan toevoegen.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Begin augustus ben ik gestart en kort daarna was er een fysieke PTWEE update waarbij ik in een ware arcadehal kennis gemaakt heb. Dus ik kon direct mijn nieuwe collega’s uitdagen voor een één op één battle.

Eind september was vervolgens het jaarlijkse PTWEEkend in Arnhem. De uitgelezen kans om mijn nieuwe collega’s te leren kennen (escaperoom, tandemtocht, borrelen tot middernacht en de volgende dag weer fris ontbijten). Inmiddels ben ik samen met een collega het PTWEEkend van 2022 aan het voorbereiden!

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Jazeker! Ik ben samen met collega Ronald aan het kijken naar een Agile Test Approach. Hier heb ik ervaring mee dus het is mooi om dit te kunnen delen met mijn collega’s. Verder heb ik een tennisevent georganiseerd voor een groep sportieve collega’s. Erg leuk en wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Daarnaast probeer ik wekelijks een aantal kilometers te wandelen voor het goede doel wat we met heel PTWEE steunen.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Doen! Je krijgt een leuke en overzichtelijke groep collega’s waar de sfeer goed is en er zowel inhoudelijke als gezellige activiteiten worden georganiseerd. De lijnen zijn kort en er zijn mooie opdrachtgevers waarbij de PTWEE collega’s echt moeite doen om de juiste match te maken.

Heb jij ook passie voor testen en wil je PTWEE verder leren kennen? Kijk dan eens op onze vacaturesite of stuur een bericht naar Rachel. Zij drinkt graag vrijblijvend een kop koffie met je!