PRO'S MET PASSIE VOOR TESTTOOLS

E

en gestructureerd, professioneel testproces vraagt om een gebruiksvriendelijke testmanagement tool ter ondersteuning van dat proces. Daarnaast hebben steeds meer organisaties de behoefte om grote aantallen (regressie)tests uit te voeren in een zo kort mogelijke tijd. De beschikbare (doorloop)tijd voor testen neemt bovendien sterk af wanneer wordt gewerkt volgens Agile principes.

Tools voor geautomatiseerde testuitvoering spelen in op die behoefte. De ontwikkelingen op het gebied van testtools gaan snel en het aantal mogelijkheden is enorm. Hierdoor is het voor veel organisaties lastig hierin een weloverwogen keuze te maken.

PTWEE heeft een uitgesproken visie op de inzet van testtools. Deze visie gaat verder dan uitsluitend de inzet van tools voor geautomatiseerde testuitvoering. Wij wisselen graag met u van gedachten over uw eisen en wensen.

Op de volgende gebieden zijn wij van toegevoegde waarde: advies over testautomatisering, selectie van testtools, proof of concept, implementatie, opzetten van een framework en het opleiden van gebruikers.

Met onze 'Ready, Set, Go!' aanpak helpen we u graag aan een vliegende start!

READY? SET? GO!

In een zeer korte tijd kunnen we u helpen uw ambities op het gebied van testautomatisering in de startblokken te zetten. Deze service bestaat uit drie stappen: Ready, Set en Go.

Stap 1. READY?

In zeer korte tijd wordt de behoefte en de verwachting op het gebied van testautomatisering geïnventariseerd. Tevens wordt in kaart gebracht in hoeverre wordt voldaan aan randvoorwaarden voor succesvol geautomatiseerd testen.

01

Stap 2. SET?

Met een doorlooptijd van enkele weken wordt een selectietraject doorlopen om te komen tot een testtool keuze. Onderdeel hierin is het doorlopen van een Proof of Concept (POC) om aan te tonen dat de gekozen tool zowel technisch als organisatorisch aansluit.

02

Stap 3. GO!

Nadat de toolselectie en POC zijn afgerond, wordt de testtool geïmplementeerd en ingericht. Vervolgens wordt een begin gemaakt aan een framework voor geautomatiseerd testen. PTWEE kan hier zowel een organisatorische als uitvoerende rol in aannemen.

03

WAARMEE KUNNEN WE U HELPEN?

Advies

Het is verstandig eerst goed te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van testtools. Wij adviseren graag over de verschillende mogelijkheden en behoeden u van veelgemaakte fouten en misvattingen.

ToolSELECTIE

Het gezegde 'de keuze is reuze' is een understatement als het om testtools gaat. Laat ons helpen inzichtelijk te maken wat de specifieke requirements zijn binnen uw organisatie om zo te komen tot een onderbouwde shortlist en uiteindelijke keuze.

IMPLEMENTATIE

De implementatie van testtools omvat veel meer zaken dan uitsluitend de installatie. Zaken als het opzetten van guidelines, instructies geven aan de gebruikers van de tool en het inregelen van het onderhoud op de geautomatiseerde testscripts zijn cruciaal voor het succes.

OPLEIDING

Het slagen van de inzet van testtools is in grote mate afhankelijk van de instructie aan de gebruikers. PTWEE verzorgt deze instructie graag in de vorm van een maatwerk opleiding toegespitst op de testtool, maar vooral ook op de gebruikers.

VERBETERING

Wist u dat de meeste testtools in de praktijk eindigen als 'shelf-ware'? Het uitnutten van de volledige potentie van een testtool vereist continue verbeteringen. Laat ons de verbeteringen identificeren en doorvoeren om effectiever gebruik van testtools te realiseren.

VLIEGENDE START

Een goed vertrekpunt is om niet direct de testuitvoer zelf, maar juist het testproces te automatiseren. PTWEE beschikt over kennis en kunde van uiteenlopende test tools om u te helpen bij een vliegende start!

HEt begint met een goed gesprek

WE DELEN ONZE VISIE OP TESTAUTOMATISERING graag MET U!

Voordat u zich laat verleiden door de mooie beloftes die testautomatisering met zich meebrengt, investeer in een kop koffie en een goed gesprek met PTWEE. We delen graag onze visie op testautomatisering met u, waarbij we uw doelstellingen rondom de inzet van testtools tegen het licht houden.

De inzet van testtools brengt veel. Laat ons helpen te zorgen dat het vooral veel toegevoegde waarde brengt!

Gratis proefversie

WAT KLANTEN over ons ZEGGEN

Testimonials

NAAR EEN HOGER NIVEAU

“Met name voor het uitvoeren van functionele- en gebruikers acceptatietesten is Testersuite voor ons een heel laagdrempelige en handige tool gebleken, waarmee het testproces in een aantal grote veranderprojecten professioneler en transparanter is geworden."

M. Spilt, MANAGER ICT, SRK

GREAT ADDED VALUE TO THE PROJECT

“PTWEE’s testing services have proven to be of great added value to the FinancialForce project. A pragmatic and flexible approach in combination with the right competences and tooling has given a major boost to the structuring and professionalization of the test process."

S. Poelman, CFO, Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX)

IN CONTROL

"Action successfully uses Testersuite as testmanagement tool. This helps us to stay in control of the test process, defect management and quality."

M. Van Dijk, Manager IT Delivery, Action

AANZIENLIJK VERBETERd

"PTWEE heeft op meerdere aspecten het verschil kunnen maken binnen ons transformatie programma. Zowel op het gebied van tooling, advies als in ondersteuning."

J. SARDJOESINGH, IT TRANSITION LEAD, NIBC
PTWEE HELPT U GRAAG VERDER

VRIJBLIJVEND VAN GEDACHTEN
WISSELEN MET EEN PROFESSIONAL?

PTWEE heeft veel ervaring met de inzet van test tools, zowel voor testmanagement al voor geautomatiseerd regressietesten. Benieuwd waar voor u de kansen liggen? Welke valkuilen er zijn? De plannen eens kritisch laten bekijken? Plan een vrijblijvende afspraak met een PTWEE professional!

Contact