Waarom werken als testconsultant zo leuk is!

Regelmatig spreek ik mensen die het lastig vinden om te begrijpen wat voor werk ik doe en waarom ik mijn werk zo leuk vind. Waar veel mensen het fijn vinden om voor één en hetzelfde bedrijf te werken, zijn er ook mensen (zoals ik) die het fijn vinden om juist veel afwisseling te hebben. De consultancy biedt daarin veel voordelen.

Welke eigenschappen passen bij iemand die in de consultancy werkt?

Een testconsultant is in mijn ogen iemand met de volgende eigenschappen:
- Een échte professional in zijn/haar specialisme, ‘software testen’ in ons geval;
- Zorgt voor heldere communicatie, zodat het team of organisatie weet waar het aan toe is;
- Streeft naar continue verbetering, zodat de klant het meest optimale eindproduct krijgt;
- Heeft een sterk analytisch vermogen, om complexe vraagstukken plat te slaan in behapbare stukken;
- Heeft een klantgerichte houding, zodat wat geleverd wordt overeenkomt met de wens van de klant;
- Is flexibel, omdat niet elke klant hetzelfde verlangt;
- Leergierigheid staat voorop, altijd bereid om nieuwe dingen te leren;
- Is een echte teamplayer, zodat het team professioneler wordt.

Wat maakt mijn werk als testconsultant bij PTWEE nou zo leuk? Je hebt toch ook buiten de consultancy de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een allround test analist? Dat klopt zeker! Maar al eerder benoemde ik dat werken in de consultancy vele voordelen heeft.

Hieronder beschrijf ik enkele voordelen die ervoor zorgen dat ik mijn werk bij PTWEE erg leuk vind!

1. Continue leercurve

Testconsultants worden vaak ingezet op zeer diverse projecten, klanten en branches. Hierdoor leer je snel veel nieuwe dingen en ontwikkel je continue je eigen vaardigheden. Persoonlijk voorkom ik hiermee dat ik vastroest en word ik continu uitgedaagd.

2. De opbouw van een groot netwerk

De consultancy biedt uitstekende mogelijkheden om te netwerken en relaties op te bouwen met andere professionals binnen én buiten het vakgebied. Sparren met professionals maakt het leuk en draagt ook bij aan de continue leercurve.

3. Afwisseling

Dit is misschien wel voor mij het grootste voordeel van het werk als testconsultant. Ik heb zelf moeite met mijn spanningsboog, ofwel ik ben snel ergens ‘op uitgekeken’. Testconsultants werken vaak aan verschillende projecten, soms zelfs meerdere tegelijkertijd, wat zorgt voor veel afwisseling en een dynamische werkomgeving. Het houdt je scherp en tegelijkertijd vul je door de vele afwisselingen je professionele rugzak continue met uiteenlopende ervaring.

4. Maak gebruik van je achterban

In de consultancy, en zeker ook bij PTWEE, kan ik altijd leunen op mijn achterban. Er zijn veel collega’s bij wie ik terecht kan met eventuele vragen. Even een half uurtje sparren helpt me dan weer om verder te kunnen. Dat is erg prettig. Ik zie het stellen van vragen niet als een zwaktebod, maar juist als een professionele stap om zekerder in mijn schoenen te staan.

5. Flexibiliteit in werktijden en thuis werken

Een ander voordeel van werken in de testconsultancy, is dat veel klanten flexibele werktijden bieden en de mogelijkheid geven om vanuit huis te werken. Dit maakt de balans tussen werk en privéleven een stuk beter.

Twijfel je om de overstap te maken naar de testconsultancy? PTWEE helpt je graag verder, onder het genot van een kopje koffie, om te bekijken of de consultancy bij je past! Of neem contact met mij op via LinkedIn. Ik weet zeker dat ik je kan overtuigen om de stap te nemen!