Vroege vogel

Op zondagochtend gaat mijn wekker nooit om 06.30u. Ditmaal wel! Met de slaap nog uit de ogen wrijvend ging ik snel onder de douche, haalde ik de kleine uit bed en knutselde ik een mooi ontbijtje in elkaar voor mijn lieve vrouw. Ook de cadeautjes werden (met enige haast) gegeven.

'Jeetje schat, wat ben je er vroeg bij vandaag', zei mijn vrouw. 'Tja…Vestingloop', stamelde ik, ‘maar ik beloof vandaag op tijd thuis te zijn, want dan kunnen we in ieder geval nog samen eten'.

Zondag 14 mei 2023 stond voor heel Nederland in het teken van Moederdag, maar in mijn PTWEE-agenda stond vooral onze eerste deelname aan de Vestingloop rood omcirkeld. Samen met dertien collega’s namen we deel aan drie verschillende onderdelen, namelijk de 10km en 25km wandelen en 15km hardlopen. Een mooie manier om een bijdrage te leveren voor de Stichting ‘Heb hart voor longen’ die onderzoek van Pulmonale hypertensie stimuleert.

Ik had mezelf opgegeven voor de 25km wandelen, ik houd er immers van, maar ik had me zeker niet gerealiseerd dat dit betekende dat ik, op mijn vrouws eerste Moederdag om 8.00u in de auto zou zitten richting ’s Hertogenbosch.

Gelukkig begon de dag direct met een strak blauwe hemel en een fel zonnetje. De korte broek kon aan en ook ons nieuwe PTWEE T-shirt hoefde niet bedekt te worden met een trui of vest.

Testers versus wandelen

Ruim op tijd kwam ik aan in ’s Hertogenbosch, waar ook mijn mede-wandelaars binnendruppelden. Sterke eigenschappen van een tester zijn o.a.: oog voor detail, pragmatisch, stipt, logisch nadenken en het hebben en houden van focus.

'Ik heb de route al even gecontroleerd. En het is gelukkig maar 23,48km. Daar komen we dus goed mee weg', zei één van mijn collega’s direct bij aankomst. 'Ach we zien het wel' zei een ander, 'maar we komen wel langs een aantal hele mooie gebieden'. En met deze korte conversatie vielen al drie van deze eigenschappen op zijn plek.

En zo gingen we, goed voorbereid en met een hoop goede zin, direct na het klinken van het startschot aan de slag met onze lange wandeling. De wandeling was heerlijk en goed in elkaar gezet. Zo wandelden we langs kanalen, door bossen en weiden, over historische bruggen en langs mooie kastelen. Het fijne van de lange wandeling was dat ik met elke collega fijne gesprekken heb kunnen voeren, waardoor de kilometers voorbij vlogen.

Tegen half 3 kwam de Sint-Janskathedraal in zicht en liepen we met z’n vijven over de finish heen. Ondertussen waren onze collega’s van de 10km en de 15km ook net de finish gepasseerd en konden we gezellig nog samen een drankje doen.

PTWEE Kilometervreters

Het mooie is dat al deze gewandelde en hardgelopen kilometers bijdragen aan ons gestelde doel voor de PTWEE kilometervreters. Gezamenlijk proberen we met alle PTWEE-collega’s dit jaar het astronomisch aantal van 15.000 kilometers bij elkaar te lopen/fietsen/hardlopen.

Vanuit de Vestingloop voegen we in totaal 210 km toe aan deze PTWEE kilometervreters km's: 4 x 15 = 45 km hardlopen, 4 x 10 = 40 km wandelen en 5 x 25 = 125 km wandelen.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze fantastische Vestingloop een goede bijdrage heeft geleverd. Naast onze eigen vitaliteit dragen wij met het behalen van onze doelstelling uiteindelijk een steentje bij voor de Stichting Leergeld in ’s Hertogenbosch.


…maar ik beloof vandaag op tijd thuis te zijn, want dan kunnen we in ieder geval nog samen eten

Rond een uurtje of vier besloot ik om, zoals afgesproken, op tijd naar huis te gaan. Met wat stramme beentjes liep ik vol goede moed richting de auto om weer naar mijn geliefde gezinnetje terug te gaan om samen de zondag af te sluiten. Helaas werd dit alles onmogelijk gemaakt door een (zeer waarschijnlijk niet goed geteste) situatie in de parkeergarage, waardoor ik pas 3,5u later in de auto naar huis kon rijden. Dat samen thuis eten hebben we nog gedaan. Beloofd is beloofd, maar wel wat later dan gepland!

Gaan we volgend jaar nog een keer meedoen? Ik denk het wel!

Joost is testconsultant bij PTWEE en levert daarnaast een sportieve bijdrage in het kilometersvreten voor het goede doel samen met alle PTWEElingen.