Het laatste kwartaal van 2020 stond bij PTWEE in het teken van ‘kilometervreten’. Met uitzicht op de donkere maanden én een volgende lockdown was er behoefte aan een gezamenlijk positief doel. Daarom zijn de PTWEElingen een sportief en mooi initiatief gestart: PTWEE Kilometervreters.

Het doel was om in oktober, november en december zoveel mogelijk kilometers te maken voor een goed doel. De extra beweging op zichzelf is al een ‘goed doel’, eind van het jaar werd het totaal aan kilometers omgezet in een geldbedrag voor een goed doel.

Digitale overhandiging van de cheque

Verdeeld over de activiteiten hardlopen, wandelen en wielrennen werden de kilometers bijgehouden in een klassement. Met onderlinge rivaliteit en hilariteit tussen de deelnemers is een totaal van 1.742 kilometer ‘gevreten’. Tijdens de jaarafsluiting is gekozen om de cheque van 1.742 EUR te doneren aan Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld helpt kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn. Dit kan een bijdrage voor een schoolkamp of zwemles zijn, maar ook een laptop om vanuit huis school te kunnen blijven volgen. Een mooie manier om bij te dragen aan kinderen die deze hulp nodig hebben.

Tijdens de online vrijdagmiddagborrel op 29 januari kreeg Harmen van de Kamp namens Stichting Leergeld Utrecht de cheque digitaal overhandigd van PTWEE directeur Douwe Vermeulen. Ook in 2021 blijven de PTWEElingen zich door kilometers te vreten inzetten voor een goed doel.