Nederlandse top testspecialisten slaan de handen ineen

Amsterdam, 19 december 2023 – Vandaag maken deTesters, TestCoders en TechChamps (samen Test Automation Group) bekend dat zij zich aansluiten bij de toonaangevende groep testspecialisten Bartosz, PTWEE en Squerist. Hiermee willen zij de kansen en het werkplezier voor hun medewerkers vergroten, terwijl ze ieder hun onafhankelijkheid behouden. Door deze samenwerking zal specifieke kennis op het gebied van testautomatisering aan de bestaande groep worden toegevoegd. Hiermee wordt de kwaliteit van de dienstverlening richting klanten verder vergroot.

In augustus 2022 zijn testbedrijven Bartosz, PTWEE en Squerist nauwer met elkaar gaan samenwerken. In de consoliderende markt van nu is het belangrijk om sterke en autonome organisaties neer te zetten. Daarom hebben deTesters, TestCoders en TechChamps de bovenstaande techbedrijven benaderd om zich hierbij aan te sluiten. Vandaag schudden ze elkaar de hand op een succesvolle en gezamenlijke toekomst.

Martijn Rijsdijk, directeur van TestCoders: "Wij zagen de samenvoegende beweging in de testmarkt en zijn op zoek gegaan naar een samenwerking met andere kwaliteitsbedrijven. Als drie gespecialiseerde clubs willen we onze eigen identiteit behouden. Een volledige integratie was voor ons daarom geen optie. Een samenwerking wel, met behoud van onze autonomie. Deze ontwikkeling biedt onze specialisten meer uitdagingen en kansen op het gebied van nieuwe opdrachten en kennisontwikkeling. Binnen deze samenwerking delen wij dezelfde cultuurwaarden waarbij de medewerker op één staat en dat is voor ons het allerbelangrijkste."

Breder aanbod van testdiensten

De samenwerkende ondernemingen zullen blijven focussen op hun specialismen, elkaar versterken in het breder bedienen van grote klanten en bij aanbestedingen.

Huub Jansen, directeur van deTesters: "Wij zijn blij dat we ons hebben aangesloten bij drie partijen die hun medewerkers net zo belangrijk vinden als wij. Een bijkomend voordeel is dat we hiermee een bredere groep klanten kunnen bedienen en daarmee meer aanbod in opdrachten hebben. Dat is belangrijk voor onze medewerkers."

Vincent Verhelst, directeur van Bartosz: "Als groep kun je makkelijker meedoen aan aanbestedingen en heb je meer ervaring en referenties in huis. Je hebt simpelweg meer volume, waardoor je klanten sneller en nog beter kunt helpen."

Landelijke dekking toonaangevende testspecialisten

Met de toevoeging van de Test Automation Group heeft het samenwerkingsverband een sterk landelijk netwerk. Vanaf nu zijn Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Maastricht en Veenendaal locaties van waaruit gewerkt wordt.

Douwe Vermeulen, directeur van PTWEE: "Testautomatisering wordt steeds belangrijker in grote IT-omgevingen. De kennis en kunde van de Test Automation Group is een zeer mooie aanvulling op de test-expertise binnen de eerder opgerichte groep."