Op donderdag 12 september organiseerde PTWEE een ‘Meet-up’ over testautomatisering in een ERP context. Doel was om met vakgenoten te sparren, ervaringen te delen en te discussiëren over de uitdagingen van geautomatiseerd regressietesten. Hierbij werd specifiek gekeken naar de context van ERP oplossingen, zoals SAP.

Op een bijzondere locatie aan het water in Loenen aan de Vecht werden de deelnemers, allemaal in hetzelfde schuitje, getrakteerd op een aantal stellingen. Wat maakt testautomatisering anders als het wordt toegepast in een ERP omgeving? Wat zijn de drijfveren van de verschillende betrokkenen? Wat zijn de vereisten op het gebied van testdata? En op het vlak van documentatie? De beste stuurlui bleken niet alleen aan wal te staan.

Tot slot werd een viertal scenario’s besproken als mogelijke uitkomsten van de inzet van geautomatiseerd regressietesten: van het soepele succes tot de stille dood op de plank. Een avond vol interactie, verschillende meningen en inzichten gemengd met een competetief element maakten de meet-up tot een succes.Na afloop werd óp het water nagepraat over de te varen koers,zowel over de Vecht als binnen het thema testautomatisering.

Heb je interesse om in de toekomst deel te nemen aan een meet-up van PTWEE? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.