Green Park vergroot met Squerist en PTWEE haar investering in software testing markt

Amsterdam, 23 augustus 2022 – Vandaag maakt Green Park Investment Partners bekend dat zij een investering heeft gedaan in de toonaangevende testspecialisten PTWEE en Squerist. Na een eerdere investering in testspecialist Bartosz, ontstaat hiermee een leidende samenwerking in de Nederlandse testmarkt. Met deze stap creëren de drie partijen meer mogelijkheden voor hun eigen medewerkers en meer kansen voor hun klanten, terwijl ze hun volledige onafhankelijkheid behouden. Green Park en de ondernemingen delen een focus op de medewerker en kwaliteit van het software testing ambacht. Ze willen daarom sterke en autonome organisaties neerzetten in de consoliderende industrie van nu.

Gijs Marbus, Partner bij Green Park: “De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest. Focus op digitalisering en kwalitatief goede mensen is daarom enorm belangrijk. Dat begint bij de organisatie. Bedrijven waarbij de werknemer op één staat en die recht doen aan de werknemer zijn in mijn ogen de winnaars van de toekomst. Green Park gelooft dat er behoefte is aan partnerships van sterke, onafhankelijke en kennisgedreven ondernemingen. Wij vonden deze visie sterk aanwezig bij zowel Bartosz, Squerist als PTWEE.”

Nils van Schaik, algemeen directeur van Squerist: “We zien de industrie consolideren, maar geloven niet in ‘massa is kassa’. We bieden ieder onze unieke specialismen en cultuur en willen elkaar daarin aanvullen. Door samen te werken zijn we sterker, maar ook breder.”

Samenwerking, geen integratie

De samenwerking van de testbedrijven zal niet leiden tot een integratie van de drie organisaties. De ondernemingen zijn stuk voor stuk authentiek en willen zelfstandig blijven focussen op hun specialismen, met hun eigen mensen en cultuur. Samen blijven ze persoonlijk vakmanschap centraal stellen. Ze kunnen elkaar bijvoorbeeld aanvullen bij aanbestedingen of in de opleiding van werknemers. Dit levert meer toegang tot kennis en tools op en behoudt tegelijkertijd de autonomie van de drie.

Vincent Verhelst, algemeen directeur van Bartosz: “We zien dat veel bedrijven groei centraal stellen. Groei is voor ons nooit een doel op zich. Wij gaan voor kwaliteit en voor een goed en leuk bedrijf zijn. Als we daardoor groeien dan is dat mooi meegenomen. Het voordeel van deze samenwerking is dat we op basis van de gezamenlijke omvang met elkaar kunnen optrekken tijdens commerciële trajecten en onze (potentiële) klanten nog beter kunnen bedienen.”

Kruisbestuiving en kansen

De afgelopen tien jaar zijn de wegen van de organisaties meerdere malen gekruist en dat leverde altijd een prettige samenwerking op. De drijfveren komen overeen en de verhouding onderling is positief met wederzijds respect voor elkaars werk.

Douwe Vermeulen, algemeen directeur van PTWEE: “Deze samenwerking biedt ontzettend veel mooie mogelijkheden voor alle betrokkenen. Er ontstaan nieuwe kansen en er is meer ruimte voor kruisbestuiving. Onze medewerkers krijgen toegang tot een groter werkveld en we kunnen klanten een breder scala aan kennis en kunde bieden.”

Vincent Verhelst, Bartosz: “Ook met deze samenwerking blijven wij onze mensen centraal stellen. Dat kan alleen als je ze als individuen behandelt. Persoonlijk contact, begeleiden en ontwikkelen. Mensen voelen zich bij ons geen nummer en dat zal altijd zo blijven.”

Nils, Vincent en Douwe (vlnr)

Green Park neemt belang in PTWEE en Squerist

Onafhankelijk lange-termijn investeerder Green Park Investment Partners (‘Green Park’) is sinds 2019 aan boord bij software tester Bartosz en neemt daarnaast nu een belang in PTWEE en Squerist. Green Park gelooft in de verdere groei van deze gespecialiseerde sector en deze stap past in de focus van de investeerder op de ondersteuning van ondernemers met een sterke toekomstvisie en getalenteerde managementteams.