In het voorjaar van 2019 is Stefan gestart bij PTWEE in de rol van testconsultant. Inmiddels is hij ruim zes maanden in dienst. De hoogste tijd om Stefan eens aan de tand te voelen en hem zes vragen voor te leggen over zijn overstap naar PTWEE.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Ik heb twee jaar geleden een contactmoment gehad met PTWEE via LinkedIn. De persoonlijke benadering vond ik hierin positief, mede omdat dat daaruit bleek dat mijn profiel echt goed bestudeerd was. Dit was voor mij echt onderscheidend van andere wervingsberichten die regelmatig binnenkomen. Daarnaast kende ik PTWEE al van naam, aangezien twee oud-collega’s een paar jaar eerder de overstap hebben gemaakt. Op het moment van het eerste contact was ik niet op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar had wel besloten breder te kijken dan de interne carrièrepaden.

Tijdens een lunch in het PSV stadion hebben we kennis gemaakt, waarna we hebben afgesproken contact te houden. Dit hebben we gedaan en begin 2019 heb ik besloten om de overstap te maken!

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Na de lunch was er een zaadje geplant. Maar ik stap niet zomaar uit mijn comfortabele bad. Ik had het goed bij mijn vorige werkgever: afwisselende opdracht, evaluaties waren goed. Toch ervoer ik dat ik te veel op routine ging varen en miste een nieuwe omgeving en uitdaging.

Ik heb toen met één van mijn overgestapte oud-collega’s gesproken. Zo kon ik zowel mijn eigen gazon als het gras van de buren bekijken. Naast de prettige contactmomenten, geïnteresseerd en ongedwongen, gaf de klantendoelgroep voor mij de doorslag om voor PTWEE te kiezen. Veelal midden tot grote bedrijven die wel afhankelijk zijn van IT, maar in volwassenheid van testen nog mooie stappen kunnen maken. Dit leidt vaak tot een pragmatische aanpak van projecten, waarin kleine aanpassingen groot resultaat kunnen bewerkstelligen.

Naast de prettige contactmomenten, geïnteresseerd en ongedwongen, gaf de klantendoelgroep voor mij de doorslag om voor PTWEE te kiezen.
Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Mijn opstart viel samen met de eerste levensmaanden van mijn zoon. Dus gebroken nachten en af en toe een vlek op mijn schouder. Terwijl PTWEE op zoek was naar een opdracht in het Brabantse land had ik mooi de tijd om PTWEE en de tool Testersuite goed te leren kennen. Ik heb in die periode meegedacht met proposities, training gegeven en het trainingsmateriaal verbeterd, activiteiten rondom de nieuwe website uitgevoerd, ben mee op pad gegaan met sales en een aantal coderingstrainingen gevolgd. Niet zo gepland, maar uiteindelijk de ideale maand voor wat minder uren bij de klant. Na een maand kon ik aan de slag met opdrachten bij Limburgs Voortgezet Onderwijs, Technische Unie, Strukton en daarna Enexis. Heel verschillende organisaties, niet allemaal even volwassen in testaanpak, waarin ik een waardevolle bijdrage aan de projecten heb kunnen geven.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Al een paar maanden voor mijn start bij PTWEE had ik mijn contract getekend. Ik had de startdatum na de geboorte van mijn zoon gepland. Toch werd ik al uitgenodigd voor het kerstdiner. Een mooie manier om de sfeer te proeven. Uit de enthousiaste gesprekken begreep ik dat ik minimaal een maand te laat had getekend, iedereen was net een weekend in Praag geweest om het 10 jarig jubileum te vieren. Dit jaar kon ik gelukkig wel mee met het ‘PTWEEkend’. Een goede manier om je collega’s persoonlijk te leren kennen. De collega’s zijn behulpzaam, geïnteresseerd en ieder heeft zijn eigen specialismes en ervaringen.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Ik heb een aantal ‘Gestructureerd Testen’ trainingen verzorgd. Heel leuk om de theorie zo concreet mogelijk te maken voor de cursisten. Daarnaast leuk als uitstapje buiten mijn project bij de klant.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Ga op je gevoel af. We zijn als testconsultants allemaal adaptief, dus ook al zit je op je huidige plek lekker comfortabel, je kan altijd overstappen. Voor mij past PTWEE nu beter, ik ga met plezier naar mijn werk en kom op hele nieuwe plekken.

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.