Het is al veel langer dan zes maanden geleden dat collega Sami is gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden bij PTWEE zitten er voor hem dus al even op. Toch geeft het een mooie aanleiding om Sami te vragen hoe zijn opstart bij PTWEE is bevallen. We leggen hem zes vragen voor over zijn opstart.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Ik was op zoek naar een nieuwe organisatie waar ik mijn kennis en ervaring goed kon inzetten en die mij goede ontwikkelingsmogelijkheden kon bieden. Een recruiter waarmee PTWEE samenwerkt benaderde mij met het bericht dat zij een 100% match had gevonden. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar in dit geval was het ook écht de perfect match inderdaad.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Dit is een combinatie van factoren geweest. Het bedrijf, de cultuur maar ook de collega’s en hoe er met elkaar wordt omgegaan spreekt mij enorm aan. Daarnaast is de open manier van communiceren iets waar ik erg blij van word. Mijn eerste gesprekken met Rachel, Douwe en Roel waren eerlijk en open en na elk gesprek had ik een positief gevoel over mijn volgende stap in mijn carrière. Met een glimlach naar elke ochtend kijken, ook als de zon een keer even niet schijnt.

"Mijn opstart was perfect, alles was goed geregeld en ik kon direct aan de slag!"

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Mijn opstart was perfect, alles was goed geregeld en ik kon direct aan de slag. Mijn eerste opdracht was bij automerk Jaguar Landrover, een leuke korte maar ook internationale opdracht. Met het testteam was het een uitdaging om testdoelen op tijd te halen om zo een succesvolle live-gang voor enkele landen te realiseren. Niet alleen aan mijn passie voor testen maar ook aan mijn passie voor auto’s werd met de eerste opdracht gelijk gedacht!

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Mijn eerste kennismaking met collega’s vond al plaats nog voordat ik bij PTWEE aan de slag was. Tijdens de lockdown was er een eindejaarsfeest met alle collega’s, uiteraard wel online. Het was een erg leuk initiatief en de kerstpakketten waren, voor de start van het online feest, thuisbezorgd. Toen de lockdown was afgelopen volgde al snel een live ontmoeting. Eindelijk een face-to-face meeting met mijn nieuwe collega’s, leuke sfeer, deskundige mensen en open minded ingesteld. Verder is het mooi dat er verschillende appgroepen zijn waarin vragen kunnen worden gesteld en informatie wordt gedeeld. Zo houd je ook tijdens opdrachten op een leuke manier contact met collega’s.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Naast mijn opdracht bij de klant ben ik bezig geweest met enkele opleidingen en certificeringen. Zo heb ik vorig jaar mijn SAFe examen met succes behaald. Ook organiseert PTWEE regelmatig informele activiteiten en kennissessies waar ik graag aan deel neem.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

“Our doubts are traitors, and make us lose the good we oft might win, by fearing to attempt.”
William Shakespeare

Heb jij ook passie voor testen en wil je PTWEE verder leren kennen? Kijk dan eens op de Werken bij PTWEE site of stuur een bericht naar Nianca of Rachel. Zij drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je!