Vorig jaar februari is Rudolf gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden bij PTWEE zitten er voor hem dus inmiddels al even op. We leggen Rudolf zes vragen voor over zijn opstart de eerste zes én zijn tweede zes maanden als PTWEEling.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Ik maakte langere tijd geleden al eens kennis met PTWEE, toen het bedrijf waar ik destijds werkte verkenningen voor een samenwerking uitvoerde. PTWEE was een klein bedrijf met medewerkers die erg enthousiast waren over het testvak. Ik verloor ze daarna weer uit het oog. Eind 2021 werd ik benaderd of ik interesse zou hebben om bij PTWEE te komen werken. Nu word je wel vaker opgebeld of er interesse is en dan bedank ik vriendelijk maar ik had nog steeds dat positieve beeld van PTWEE. Daarom ging ik op de uitnodiging in en zag ik nog steeds datzelfde enthousiasme!

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Ik heb voor een aantal bedrijven gewerkt die allemaal hun sterke punten hebben. Dat kan de toegang tot interessante opdrachten zijn, een budget voor opleidingen, een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden of focus op teamontwikkeling. Wat ik met name miste was het laatste. Eerder in mijn carrière had ik wel gemerkt dat dat een belangrijk punt is waardoor je uiteindelijk het langst bij een bedrijf blijft en dat gevoel kreeg ik sterk bij PTWEE.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Ik begon aan mijn eerste opdracht voor ASML één dag voordat ik in dienst zou komen. PTWEE gaat pragmatisch met situaties om en schakelt snel. Dat geeft duidelijkheid. De chipmachinefabrikant ASML is, eigenlijk net als PTWEE, een heel dynamisch bedrijf. Alleen letterlijk duizend keer groter. Het wil snel meer procesgericht dan productgericht worden om kwaliteit te verhogen en levertijden te verkorten. Daarvoor wordt o.a. SAFe geïntroduceerd wat voor mij als scrummaster/testlead ook snelle veranderingen betekent.  Erg leuk dus. PTWEE houdt wel een goede vinger aan de pols of e.e.a. naar wens blijft verlopen waardoor je ook verbonden aan je eigen bedrijf blijft.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Op cursus en verschillende avonden heb ik nader kennisgemaakt met mijn nieuwe collega PTWEElingen. Ik heb bij verschillende grote bedrijven gewerkt en dan was je met 1500 mensen op een personeelsavond. Niet erg inspirerend… Bij PTWEE zit je letterlijk met elkaar aan één tafel en dat geeft betere gesprekken.

"Bij PTWEE zit je letterlijk met elkaar aan één tafel en dat geeft betere gesprekken."

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Je kunt veel doen bij PTWEE: informatieavonden, gezinsdagen, cursussen, etc. Onder andere door mijn eigen verhuizing heb ik niet zoveel gelegenheid gehad aan veel deel te nemen. Daarvoor was uiteraard alle begrip, gelukkig zijn ook in 2023 weer genoeg zaken gepland.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Ga het gesprek eens aan. Alles is natuurlijk heel persoonlijk maar ik maak me sterk dat je na een paar gesprekken weinig argumenten meer hebt om de overstap NIET te maken!

Wil je PTWEE verder leren kennen en heb je passie voor het testvak? Kijk dan eens op werkenbij.ptwee.nl of stuur een bericht naar Nianca en Rachel. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je!