In het najaar van 2019 is Ronald gestart in de rol van SAP testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden liggen al even achter ons. Een goed moment om Ronald zes vragen voor te leggen over hoe zijn eerste zes maanden als PTWEEling zijn bevallen.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Omdat we oud-collega’s waren, voelde voor mij het eerste contact met Douwe al heel vertrouwd aan. Alhoewel ik PTWEE altijd ben blijven volgen, was ik toch erg nieuwsgierig wat we eventueel echt voor elkaar konden betekenen. Eventueel, omdat ik aanvankelijk niet de intentie had om een switch te maken. Op dat moment zat ik al in een mooie testopdracht waar ik het prima naar mijn zin had.

In ons nadere gesprek hebben we o.a. gesproken over de visie van PTWEE op SAP testen. Daarna heb ik één van mijn huidige PTWEE collega’s opgebeld om te horen wat zijn persoonlijke ervaring was bij PTWEE tot dat moment. Dit alles bij elkaar voelde voor mij als een grote ‘klik’ en ook een gevoel dat bepaalde zaken voor mij op zijn plek vielen. Daarnaast voelde het al direct als een soort ‘thuiskomen’. Dit samen met de mogelijkheden die mij werden geboden, is voor mij doorslaggevend geweest om de overstap te maken en samen verder te bouwen aan een mooie toekomst.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Ik was al ingezet bij een opdrachtgever waarbij het project nog volop in uitvoering was en de klant mij heel graag wilde behouden als testmanager. Na de nodige afstemming is er, in goed overleg met mijn vorige werkgever, bij uitzondering een oplossing geboden. Hierdoor kon ik toch aanblijven om zo deze mooie opdracht in maart succesvol te kunnen afronden.

In dat opzicht veranderde er qua opdrachtsetting feitelijk dus niet direct heel veel en bleef het voor mij ‘business as usual’. Via een soepele overgang ben ik sinds maart ingezet bij de Technische Unie als testmanager.

Om voor (én met) een compacte club van ervaren testprofessionals samen te werken ervaar ik als zeer positief.

Hoe is het om in deze Coronatijd vanuit huis te starten op een nieuwe opdracht?

Door alle Corona maatregelen zijn zowel de afronding van mijn vorige opdracht als de start in mijn huidige opdracht bij TU zeer uitzonderlijk verlopen. Een normaal afscheid en normale kennismaking zijn helaas niet mogelijk geweest. Dat vind ik wel jammer!

In deze bijzondere tijd is grote flexibiliteit nodig. Met kinderen thuis die ook nog zijdelings hulp nodig hebben met lesstof, is het soms balanceren in de werkzaamheden en prioriteiten. Door het thuiswerken kan ik echter ook flexibel omgaan met tijd omdat je ook eerder kan starten of langer kan doorgaan wanneer nodig. Dat gaat gelukkig erg goed.

Met de beschikbare middelen zoals Teams en Skype ben ik prima in staat om de nodige afstemmingen uit te voeren. Desondanks mis ik het persoonlijke contact dat je normaal gesproken hebt rondom overleggen. Verder heb je natuurlijk geen momenten bij de koffieautomaat of spontane inloopmomenten bij collega’s. Juist bij persoonlijke contacten buiten de vaste overlegmomenten ontvang je soms extra waardevolle informatie of word je getriggerd om iets te regelen. Nu moet je nóg bewuster bij diverse zaken stilstaan en de afstemming formeel inplannen.

Hoe heb je je nieuwe PTWEE collega’s leren kennen?

In september werd een PTWEE weekend georganiseerd. Omdat ik de knoop daarvoor had doorgehakt, viel ik met mijn ‘neus in de boter’. In één weekend kon ik in één keer in een ongedwongen, sportieve en ontspannen sfeer kennis maken met alle collega’s! Na dit weekend te hebben meegemaakt was dit alleen maar een extra bevestiging dat ik de goede stap had gezet.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Zeker! Ik vind het noodzakelijk maar vooral ook leuk om buiten mijn opdracht bezig te zijn met vakinhoudelijke ontwikkeling. Dit is uiteraard altijd goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar daarnaast kan ik hier als testprofessional mijn opdrachtgevers en collega’s mee van dienst zijn.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Om voor (én met) een compacte club van ervaren testprofessionals samen te werken ervaar ik als zeer positief. De lijnen zijn kort en je kent elkaar in feite allemaal. Het voelt daardoor al snel als een warm nest. PTWEE biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring uit te breiden. Op dit moment staat bijvoorbeeld de SAFe-certificering op het programma.

Een gesprek aangaan met PTWEE kan altijd en het verplicht je nergens toe. Als de klik er is, volgt de rest vanzelf!

Wil je ook eens vrijblijvend bespreken wat werken bij PTWEE betekent? We maken graag kennis met je. Stuur een kort bericht naar Rachel of klik hier en we plannen een kop koffie in!