In het najaar van 2021 is Paul gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden bij PTWEE liggen inmiddels achter ons. Lang genoeg om eens terug te blikken en kort genoeg om de overstap eens tegen het licht te kunnen houden. Een mooi moment om Paul zes vragen te stellen over hoe deze eerste zes maanden hem zijn bevallen.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Rachel. Ik was niet actief op zoek maar na het updaten van mijn ervaring kwamen wij in gesprek met elkaar. Na een leuk eerste telefonisch contact hebben we gelijk een kennismakingsgesprek ingepland.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

De gesprekken met Rachel en Douwe heb ik ervaren als vertrouwd, persoonlijk en er was een goede klik. Bij PTWEE wordt er veel waarde gehecht aan dat je als testconsultant goed op je plek zit in een opdracht. Dat betekent dat je ook aardig wat inspraak hebt en dat vind ik erg fijn. De informele sfeer gecombineerd met professionaliteit en natuurlijk een mooi voorstel gaven voor mij de doorslag.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

De kennismakingsgesprekken met potentiële opdrachtgevers waren snel geregeld en dankzij het online werken ook snel in te plannen zonder reistijd. Zelfs tijdens mijn vakantie op Texel heb ik een paar gesprekken gevoerd! Na deze gesprekken heb ik gekozen voor een opdracht bij Transavia. De opstart liep zowel bij PTWEE als in mijn opdracht erg soepel, mede door de goede communicatie. Transavia is een mooi bedrijf en inmiddels is mijn opdracht verlengd.  Ik ben hier echt een toegevoegde waarde in het team en voel mij gewaardeerd. Daarnaast kan ik mijn passie voor testen goed bij Transavia kwijt.

"Naast een gedeelde passie voor het testvak is er ook veel ruimte voor fun."

Hoe is het om in deze Coronatijd vanuit thuis te starten op een nieuwe opdracht?

Vanaf maart 2020 werkte ik al thuis, dus ook bij mijn vorige werkgever al. Hierdoor kon ik ook snel wennen aan het thuiswerken voor Transavia. Het geeft je de ruimte om te focussen op de uitvoering van je werk en daarnaast flexibiliteit en een goede balans tussen werk en thuis. Dat bevalt mij prima, helemaal nu het ook weer mogelijk is af en toe collega’s live te ontmoeten of een dag op kantoor te werken.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Een aantal collega’s heb ik eerst vooral in een digitale omgeving ontmoet. En de eerste fysieke kennismaking was tijdens het jaarlijkse PTWEEkend in Arnhem. Super gezellig en fijn om je collega’s in een informele omgeving te leren kennen. Naast een gedeelde passie voor het testvak is er ook veel ruimte voor fun.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Op dit moment ben ik bezig met een SAFe certificering. Ook is het leuk om via deze blog mijn ervaring te kunnen delen natuurlijk. Wil je mij een vraag stellen dan kan je altijd via LinkedIn een bericht sturen.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Naast dat de koffie op het nieuwe PTWEE HQ erg lekker is kan je altijd in contact komen met testprofessionals die bij PTWEE in dienst zijn en vragen naar hun ervaringen. Ik verwacht dat je dan vooral positieve en enthousiaste reacties krijgt. Het is fijn om vast te stellen dat ook na de opstart de redenen waarom ik voor PTWEE heb gekozen nog altijd kloppen!

Wil je PTWEE verder leren kennen en heb je passie voor het testvak? Kijk dan eens op onze vacaturesite of stuur een bericht naar Rachel of Nianca. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je!