In de zomer van 2022 is Marcel gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden als PTWEEling zitten er voor hem inmiddels op. Een mooi moment om Marcel zes vragen te stellen over hoe deze eerste zes maanden zijn bevallen.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Een oud-collega binnen het testvak noemde de naam PTWEE tijdens een omvangrijk verandertraject bij mijn vorige werkgever. Benieuwd naar zijn verhaal ben ik op zoek gegaan naar meer informatie en uiteindelijk in gesprek geraakt met Nianca en vervolgens Rachel. Toen ging het snel en voor ik wist zat ik aan de koffie met Douwe en na een wandeling met Roel was het wel beklonken.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Belangrijke zaken voor mij zijn groei- en ontwikkelmogelijkheden, een organisatie met een eigen identiteit waar ik me thuis voel en een no-nonsense cultuur. Toen bleek dat onze ambities gelijk opgingen was ik direct om.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

De opstart was zoals aangegeven, dus in goed overleg met een prettige onboarding, zowel intern als extern. Het project was binnen een voor mij nog onbekende branche maar inhoudelijk spot-on waardoor ik veel voldoening kon halen uit de opdracht.

Mede omdat PTWEE daar al bekend was heb ik bij de klant een erg prettige start kunnen maken en zag men mij als gerespecteerde collega. Gedurende het project heb ik nog tijd vrij kunnen maken om bij een andere klant als a.i. crisismanager een vastgelopen regressie- en end to end testtraject vlot te trekken. Al met al een ervaring waar ik veel energie van kreeg en waarbij er door PTWEE voortdurend is geïnformeerd naar hoe ik me er bij voelde.

"Een organisatie met een eigen identiteit waar ik me thuis voel en een no-nonsense cultuur."

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Tijdens de onboarding, uiteraard het fameuze PTWEE weekend en tijdens andere etentjes had ik voldoende tijd om met de meesten ervaringen uit te wisselen, gezellig te kletsen en in die informele setting elkaar te leren kennen. Ook tijdens meer inhoudelijke sessies is het mooi om met collega's te sparren en te leren.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Terugkomend van een langdurige kuitblessure hoop ik binnenkort deel te nemen aan een hardloop parcours om PTWEE te vertegenwoordigen. Daarnaast ben ik bezig met het organiseren van het jubileum weekend eind september, dat wordt er een om niet snel te vergeten!

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Mocht je twijfelen, neem dan eens vrijblijvend contact op met een van de mensen 'in het veld'. Iedereen zal je graag te woord staan en het moet gek lopen willen ze je niet van harte aanbevelen om nader in gesprek te gaan. Je mag het ook aan mij vragen natuurlijk!

Heb je passie voor het testvak en wil je PTWEE verder leren kennen? Kijk dan eens op werkenbij.ptwee.nl of neem contact op met Rachel en Nianca. We drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je!