Afgelopen najaar is Marah gestart als testconsultant bij PTWEE, inmiddels is ze ruim zes maanden in dienst. Daarvoor heeft ze voor verschillende andere consultancybedrijven gewerkt als testanalist en testcoördinator. Tijd om haar zes vragen voor te leggen over haar opstart binnen PTWEE.

Hoe ben je met PTWEE in contact gekomen?
Via LinkedIn ben ik benaderd door Douwe om eens te komen praten bij PTWEE. Een beter moment had hij niet kunnen kiezen, aangezien ik op dat moment toe was aan een nieuwe uitdaging. Mijn nieuwsgierigheid werd vooral gewekt door de opmerking: ‘Goed om alvast te weten dat werken bij PTWEE écht anders is’.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?
Tijdens de (P)twee gesprekken die ik gevoerd heb, heb ik aangegeven waar mijn ambities lagen en gekeken of PTWEE mij daarbij kan ondersteunen. Een van de gesprekken was met een senior testconsultant, dat vond ik prettig omdat je dan echt een goed beeld krijgt. De gesprekken hebben mij duidelijk gemaakt dat er zeker ruimte is om aan mijn ambities te werken. Door het goede gevoel wat ik aan de gesprekken overhield, heb ik de stap genomen: ik wil voor PTWEE komen werken.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?
Mijn start bij PTWEE was bijzonder, aangezien ik met ruim twee weken (al geplande) vakantie begon! De introductie heb ik hierdoor gemist. Echter ervaar ik al het contact dat tussen PTWEE en mij is geweest, van contract tekenen tot aan dat ik werkelijk in dienst kwam, als zeer prettig. Ik werd al voor alle meetings uitgenodigd en stond zelfs al een keer op de golfbaan met Douwe!

De opdracht waar ik via m’n vorige werkgever zat, heb ik afgemaakt vanuit PTWEE… en is dus niet echt de eerste opdracht. Die kwam in december toen Roel een prachtige plek voor me had gevonden bij de NS in Haarlem. Daar zit ik nog steeds en daar heb ik het enorm naar mijn zin! Opdracht leuk, collega’s leuk en door de combi tester en functioneer beheerder is het ook een leuke uitdaging.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?
Al ruim voordat ik in dienst kwam, had ik al een aantal meetings bijgewoond. Superleuk om de PTWEE collega’s al te leren kennen. Toen ik eenmaal in dienst kwam, had ik geen betere start kunnen wensen: met z’n allen een weekend naar Praag! Dé manier om iedereen nog beter te leren kennen. Toen wist ik zeker: m’n overstap naar PTWEE is een goede beslissing geweest.

Toen wist ik zeker: m'n overstap naar PTWEE is een goede beslissing geweest.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?
Jazeker! Aangezien ik heb aangegeven dat ik erg geïnteresseerd ben in het geven van opleidingen, heb ik inmiddels de kans gekregen om dat samen met een collega te doen. Superleuk om dat mee te mogen maken! Verder ben ik nu met een andere collega bezig met het vinden van een geschikte locatie voor het personeelsweekend in september, ben ik betrokken bij het organiseren van het Sinterklaasfeest én heb ik laatst de cursus SAFe gevolgd en succesvol afgerond. Genoeg leuke dingen buiten de opdracht om!

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?
Niet twijfelen! PTWEE is een geweldig bedrijf. De collega’s zijn heel gezellig en enorm kundig, dus je staat er nooit alleen voor. Wat voor (werk gerelateerde) vraag je ook hebt: iedereen helpt je graag! Maar misschien nog belangrijker: PTWEE helpt je in het nastreven van je doelen en ambities.

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.