Direct na de jaarwisseling is Laura gestart bij PTWEE in de rol van testconsultant. Voorafgaand aan haar overstap naar PTWEE heeft Laura gewerkt als testcoördinator in verschillende internationale SAP-implementatie projecten. Inmiddels is ze zes maanden in dienst, de hoogste tijd om haar zes vragen voor te leggen over haar opstart bij PTWEE.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?
Mijn eerste kennismaking met PTWEE was vorig jaar tijdens het SAP-gebruikerscongres, Connect-to-Innovate, waar ik collega Roel heb ontmoet. Wij zaten naast elkaar tijdens een presentatie over het verhaal achter Tony Chocolonely. Wát een inspirerend verhaal was dat! We liepen beiden met open mond de zaal uit en raakten nog even aan de praat. Destijds werkte ik als testmanager bij een SAP-implementatie en ik sprak ronduit over mijn passie voor het testvak. Toen ik Roel vroeg naar zijn achtergrond en zijn verhaal over PTWEE aanhoorde dachten we allebei: toeval bestaat niet! Daarna is het balletje gaan rollen en ben ik in januari gestart bij PTWEE.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?
De speciaal gemaakte PTWEE reep van Tony’s Chocolonely, op tafel tijdens mijn eerste gesprek, haha! PTWEE heeft naar aanleiding van de conferentie een opdracht uitgevoerd voor Tony’s Chocolonely, waarbij de opdracht is uitbetaald in… chocolade. Toen wist ik het zeker, hier hoor ik thuis!

Naast mijn passie voor chocolade, had het natuurlijk vooral met mijn passie voor testen te maken. Vanuit eerdere opdrachten heb ik o.a. ervaring met testcoördinatie/testmanagement, grote complexe SAP projecten en het geven van trainingen aan gebruikers. PTWEE biedt mij de mogelijkheid om testcoördinatie en het geven van trainingen met elkaar te combineren. Dit is precies waarom ik iedere dag met een glimlach met mijn opdrachten bezig ben.

Dit is precies waarom ik iedere dag met een glimlach met mijn opdrachten bezig ben.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?
Mijn PTWEE-carrière is gestart bij een klant die is gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van zorgprofessionals zoals huisartsen en verloskundigen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en draag ik met veel plezier zorg voor meerdere testtrajecten binnen deze organisatie.

Bij de start van mijn eerste opdracht bij deze klant, heb ik samengewerkt met een andere ‘doorgewinterde’ testcoördinator. Wij vormden samen een (top)team en hebben veel van elkaar geleerd!

Wat mijn eerste opdracht nog leuker maakt, is dat ik verantwoordelijk ben voor de implementatie (en acceptatie) van de testtool Testersuite. Over de volle breedte ben ik hiermee bezig, van het ontwerpen van testscenario’s tot het geven van tooltrainingen. Testersuite is mijn gereedschapskist, waarbij ik alles met betrekking tot een testtraject eenvoudig kan documenteren. Denk hierbij aan testcases, testscenario’s, bevindingen en voortgangsrapportages.

Hoe heb je je nieuwe collega's leren kennen?
Mijn vuurdoop was tijdens het kerstdiner, toen ik nog niet officieel was gestart bij PTWEE. Onder het genot van een hapje en (een) drankje(s) heb ik mijn ervaringen kunnen delen met andere liefhebbers van het testvak. Het was een mooie eerste kennismaking waarbij mijn eerdere prettige gevoel over PTWEE werd bevestigd!

PTWEE heeft in het afgelopen half jaar meerdere activiteitengeorganiseerd waardoor ik regelmatig kan bijpraten met mijn collega’s en ervaringen kan delen. Onlangs ben ik samen met mijn partner naar de PTWEE stranddag geweest. Op deze manier leer je elkaar op een andere manier kennen en ik voelde mij écht onderdeel van deze leuke en warme club mensen.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?
De eerste maanden heb ik me met name gefocust op mijn nieuwe opdracht. Er zijn mogelijkheden om naast de opdracht andere werkzaamheden voor PTWEE te doen, zoals aanhaken bij opleidingen of workshops bij andere klanten. Dit staat nog op het lijstje voor de volgende zes maanden. Verder houd ik mij bezig met ideeën voor de socialmedia kanalen van PTWEE. Momenteel werken wij aan speciale PTWEE vlogs!

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?
Ik merk dat het erg fijn is om vanuit een ‘warm nest’ vol met testexpertise te werken. Daarbij heb ik nu al veel profijt van mijn collega’s op wie ik nu en dan een beroep doe om te sparren of voor advies.

Daarnaast geeft PTWEE mij de mogelijkheid om mijn kennis uit te breiden en nieuwe dingen te leren. Zo ben ik onlangs gecertificeerd voor SAFe, na een leuk opleidingstraject samen met collega’s. Laat de volgende zes maanden maar komen!

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.