In juni 2021 is Joost gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden liggen inmiddels achter ons. Een goed moment om Joost zes vragen te stellen over hoe deze eerste zes maanden zijn bevallen. En omdat ook maand zeven al voorbij is stellen we nog een extra vraag over opstarten vanuit huis tijdens Corona.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging in de testwereld kwam ik uit bij een recruitmentbureau. Deze heeft mij gekoppeld aan PTWEE en daar heb ik als eerste contact gehad met Rachel. Na een prettig en gezellig eerste gesprek heb ik daarna gesproken met Roel tijdens een heerlijke wandeling.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

De klik die ik met beiden had na het eerste gesprek, gaf mij een warm gevoel. Ik kreeg direct het gevoel dat ik gewaardeerd werd om wie ik ben en waar ik voor sta. Na een eerdere jobswitch, die minder goed was bevallen, zocht ik naar een uitdagende nieuwe baan met ruimte voor afwisseling en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Niet alleen op zakelijk niveau was er overigens sprake van een klik. Ook op sportief gebied was er direct een klik. Zowel Rachel als Roel en Douwe hebben een enorme drive voor sporten. Hierin herkende ik mezelf heel erg. Ik merkte in de gesprekken ook dat zij deze drive en energie in hun werk stoppen.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Dat begon direct al hartstikke leuk. Na het tekenen van mijn contract ben ik samen met Douwe naar de golfbaan gereden, een sport waar ik destijds net mee begonnen was. Tijdens het golfen hebben we verder kennisgemaakt.

Gelukkig was er voor mij ook snel een eerste opdracht beschikbaar. Bij DJI ben ik actief geweest om testautomatisering van de grond te krijgen en de benodigde kennis hiervoor over te dragen aan het team. Een leerzame en prettige eerste opdracht, binnen mijn comfort zone. Het mooie van consultancy is uiteraard ook dat je op verschillende plekken komt. Zo ook bij DJI. Om een beter beeld te krijgen bij het werk kreeg ik een rondleiding door de gevangenis in Lelystad om te zien waarvoor we ons werk deden. Erg bijzonder!

Afgelopen januari rondde ik alweer mijn tweede opdracht af, als test coördinator bij SIF. Dit was een korte opdracht om een migratie te begeleiden. Inmiddels ben ik bij Jumbo begonnen aan mijn derde opdracht, wederom als test coördinator. De verwachting is dat ik hier voor een langere tijd werkzaam ben, gezien de omvang van het project en de nog volgende projecten. En daar kijk ik stiekem ook wel een beetje naar uit. Telkens starten bij een nieuwe opdracht kost veel energie, maar het is wel super leerzaam. Daarnaast geeft het je ook weer een hoop nieuwe inzichten en energie.

"PTWEE bestaat uit een zeer gevarieerde club enthousiaste testconsultants en dat is echt heel fijn. Ik ben enorm blij met mijn overstap en kan het iedereen aanraden."

Hoe is het om in deze Coronatijd vanuit huis te starten op een nieuwe opdracht?

Gelukkig was ik al gewend om veel remote werk te doen, waardoor het niet meer vreemd is. De keerzijde is uiteraard dat je je nieuwe collega’s niet echt leert kennen. Dat gaat op kantoor toch een stuk beter. Helaas gingen veel geplande PTWEE evenementen niet door vorig jaar, waardoor ik mijn PTWEE-collega’s ook pas later leerde kennen. Gelukkig was daar na de zomer meer ruimte voor!

Thuiswerken is prettig als het gaat om je eigen werktijden plannen en in mijn geval ook het vasthouden van concentratie. Gelukkig beschik ik thuis ook over een goed koffiezetapparaat om me door de dagen heen te helpen. In het voorjaar kregen mijn vriendin en ik onze eerste ‘gezinsuitbreiding’ in de vorm van ons hondje Puck. Omdat ik veel thuis was, kon ik veel tijd voor haar maken en het zorgde ook voor fijne fysieke uitdaging overdag. Komend voorjaar verwachten we ons eerste kindje. De flexibiliteit die thuiswerken met zich meebrengt zal er ook zeker aan bijdragen dat ik veel fijne en bijzondere momenten zal meemaken hierdoor.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Al voordat ik officieel was gestart bij PTWEE kon ik aanhaken bij een live PTWEE-update wandeling in Den Bosch. Dat was gezellig en leuk om zo kennis te maken met een aantal collega’s én het kilometervreten. De rest van de collega’s leerde ik pas veel later kennen tijdens het PTWEE-weekend in september. Onbeschrijfelijk hoe gezellig dat was!  

Het terugvallen op je collega’s ervaar ik ook als zeer prettig. Je hoeft een PTWEEling maar iets te vragen en hij/zij helpt je de juiste richting in. Vooral in mijn werk als test coördinator heb ik daar al veel van kunnen profiteren.

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Ik ben een fanatiek sporter en kan regelmatig mijn kilometers indienen in het kader van  kilometervreten voor het goede doel. Daarnaast ben ik nu met een collega aan het kijken om wat vernieuwingen door te voeren bij het kilometervreten. Ook organiseer ik komende september het PTWEE-weekend samen met Yvette en hou ik me bezig met de PTWEE Taskforce (testautomatisering).

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Ga vooral het gesprek gewoon aan! Je leert iedereen snel kennen en ziet vanzelf hoe prettig de sfeer is binnen het bedrijf. PTWEE bestaat uit een zeer gevarieerde club enthousiaste testconsultants en dat is echt heel fijn. Ik ben enorm blij met mijn overstap en kan het iedereen, die de consultancy in wil, aanraden.

Heb jij ook passie voor testen en wil je PTWEE verder leren kennen? Kijk dan eens op onze vacaturesite of stuur een bericht naar Rachel. Ik drink graag vrijblijvend een kop koffie met je!