Afgelopen najaar is Eveline in dienst gekomen bij PTWEE in de rol van Testconsultant. De eerste zes maanden liggen inmiddels al even achter ons. Een goed moment om polshoogte te nemen over hoe de eerste periode als PTWEEling haar is bevallen.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Als (hele tevreden!) klant kende ik PTWEE al goed en was ik enthousiast over de organisatie en de mensen die er werken. Ik was op zoek naar iets nieuws, maar ik wist nog niet precies wat ik zocht. Wel wist ik zeker dat het iets met testen te maken moest hebben. Via LinkedIn zag ik een bericht voorbij komen dat PTWEE nieuwe consultants zocht. Ik besloot om eens een kop koffie te drinken met Rachel. Een keer praten kan immers nooit kwaad, daar word ik alleen maar wijzer van. En ik houd van koffie drinken, dat scheelt.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

De persoonlijke benadering, die staat met stip op nummer 1. Na verschillende gesprekken bij uiteenlopende bedrijven viel het me op dat ik me bij PTWEE meteen thuis voelde. Een kleine organisatie van mensen die weten wat ze willen en waar de lijnen kort zijn. Bovendien wil ik me blijven ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen!

Na verschillende gesprekken bij uiteenlopende bedrijven viel het me op dat ik me bij PTWEE meteen thuis voelde.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Bij welk bedrijf wordt de laptop nou thuisgebracht door de directeur? Er zaten 4 maanden tussen het tekenen van mijn contract en mijn startdatum. Maar zo voelde dat niet. Ik had minimaal 1x per week contact met een PTWEEling. Al was het maar een appje om me op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken omtrent een opdracht, of om me een fijne vakantie te wensen.

Met mijn eerste opdracht viel ik meteen met mijn neus in de boter. Bij Jumbo in Veghel maak ik onderdeel uit van een SAP-ontwikkelteam voor Supply Chain Management. Een hele nieuwe wereld, maar hoe leuk is het om stil te staan bij die wereld achter je dagelijkse boodschappen? Inmiddels is de wereld weer veranderd, en werken we al twee maanden thuis. Vanuit Jumbo is dat  direct na de uitbraak van Corona in Brabant voortvarend aangepakt. We zijn van alle (technische) gemakken voorzien om ons werk voort te kunnen zetten. Dat gaat eigenlijk verrassend goed!

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

In mijn eerste week heb ik al zoveel nieuwe dingen gedaan: voor het eerst als consultant aan het werk, voor het eerst in een commerciële omgeving aan het werk, en voor het eerst gegolfd met mijn nieuwe collega’s om gierend van het lachen en helemaal doorweekt te eindigen in de bosjes. Dat klinkt een beetje vreemd besef ik me, maar we schuilden gewoon voor de wolkbreuk die zich boven ons uitstortte. Dat schept toch meteen een bijzondere band!

Ben je, buiten je opdracht, ook nog met PTWEE bezig?

Ik kijk uit naar de eerste keer dat ik als docent mee kan draaien met onze training ‘Gestructureerd Testen’. Trainingen geven heb ik altijd al leuk gevonden, maar om dat bij verschillende soorten klanten te mogen doen is een kers op de taart!

Daarnaast ben ik in de race voor een functie in het Bestuur van de Focusgroep Testen voor de VNSG. Ik bezoek zelf graag symposia zoals TestNet en VNSG-meetings om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, of om ergens een kijkje in de keuken te mogen nemen. Om daar zelf aan bij te dragen is een stap extra die ik graag zet.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Dit had je een jaar eerder al willen doen, dus doe het nou maar gewoon!

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.