In het voorjaar van 2021 is Eric gestart als testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden liggen alweer achter ons. Een goed moment om Eric zes vragen voor te leggen over zijn eerste zes maanden en de opstart bij PTWEE.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Met PTWEE ben ik in contact gekomen via een recruitment bureau. Na aan te geven waar ik naar zocht kreeg ik de keuze uit drie verschillende bedrijven. De selectieprocedure met PTWEE liep vlot en de gesprekken waren erg positief. Omdat het ‘remote’ vinden van een nieuwe job tijdens de corona periode anders dan anders was, wilde ik echt heel graag ook de medewerkers live zien. En ook daarin zat PTWEE op dezelfde lijn, dus de keuze was al snel gemaakt.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Het prettige persoonlijke contact met de mensen van PTWEE. Dat was het belangrijkste voor mij tijdens de selectie. Daarbovenop viel de keuze op PTWEE omdat de procedure en de communicatie soepel liep en er bovendien direct een goede klik was. Ook was natuurlijk het vakinhoudelijke belangrijk zoals ontwikkelmogelijkheden op gebied van SAP testen en software testen met testautomation tooling.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

De opstart en de ‘onboarding’ bij PTWEE verliep erg voorspoedig. Mijn CV wilde ik snel op orde hebben zodat potentiële opdrachtgevers konden zien wie ik was en wat ik qua kennis in huis heb. Daarna volgden er al snel intake gesprekken bij klanten. Die gesprekken gingen goed waardoor ik direct een hele mooie testopdracht kreeg waar ik momenteel nog steeds groeimogelijkheden en veel uitdaging heb.

Hoe is het om in deze Coronatijd te starten op een nieuwe opdracht?

We mochten in verband met Corona nog niet naar het kantoor van de opdrachtgever. Hierdoor was de opstart in de nieuwe opdracht helemaal online. In het begin was dat flink doorzetten, omdat er direct al veel overleggen waren. Vanuit het accountteam van PTWEE werd ik hierin uitstekend gesupport tijdens mijn opstart. Omdat de corona-regels voor een deel nu versoepeld zijn heb ik nu eindelijk de mogelijkheid gehad om persoonlijk kennis te maken met mijn collega’s binnen mijn testopdracht.

Vanuit het team van PTWEE werd ik uitstekend gesupport tijdens mijn opstart!

Tijdens het vele thuiswerken is voor mij af en toe naar buiten gaan voor een pauze heel belangrijk. Van jongs af aan ben ik een fanatieke sporter en ga ik graag wandelen of hardlopen. In de pauze of na het werk loop of fiets ik graag. PTWEE heeft een kilometervreter actie voor het goede doel, dus daar tellen mijn sportprestaties aan mee.

Voor de grap zet ik daar ook de tennis kilometers op, humor is immers ook belangrijk tijdens het werk! Ik weet eigenlijk nog steeds niet of dat laatste wel wordt meegenomen in de telling.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

PTWEE heeft zo nu en dan ‘updates’ en bijeenkomsten zodat we elkaar ook persoonlijk kunnen ontmoeten. Dit gebeurt nu vaak buiten tijdens een wandeling in kleine groepen. Door met elkaar te wandelen hadden we toch de tijd om elkaar te leren kennen in deze bijzondere tijd. Hierdoor heb ik op een leuke manier alle collega’s goed leren kennen.

PTWEE heeft een bingokaart met allerlei opdrachten zoals collega’s leren kennen of een blog schrijven. Dat zijn elementen van het bedrijf waarmee je alle ins en outs goed leert kennen. Daarnaast ben ik actief met de borging van kennis tussen collega’s. Wij vinden het belangrijk dat kennis op een goede centrale plek voor collega’s te vinden is. Ook ben ik actief als hoofdredacteur bij TestNet, een vereniging voor en door testers.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

PTWEE is een professionele organisatie met een sterk team dat altijd voor je klaar staat. Dat is superhandig als je dat nodig hebt, zodat je snel kan acteren richting de klant. En daar gaat het om. De klant moet blij zijn. Dus twijfelen om bij PTWEE aan de slag te gaan is absoluut niet nodig!

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.