Afgelopen najaar is Ekrem gestart als Testconsultant bij PTWEE. De eerste zes maanden liggen inmiddels al achter ons. Een goed moment om Ekrem te vragen hoe hij terugkijkt op zijn eerste zes maanden als ‘PTWEEling’.

Hoe ben je in contact gekomen met PTWEE?

Via LinkedIn ben ik benaderd door Douwe. Er was meteen al een klik en dus spraken we af om een kop koffie te drinken en natuurlijk om te bespreken wat we voor elkaar konden betekenen.

Wat gaf voor jou de doorslag om over te stappen naar PTWEE?

Het idee dat de componenten SAP en Salesforce de kern van de business zijn, had mijn interesse gewekt. Ik vind het leuk om met SAP en Salesforce te werken en heb er best veel ervaring in. Bovendien waren de primaire en secundaire voorwaarden ook aantrekkelijk zodat de combinatie voor mij de doorslag gaf.

Hoe heb je de opstart bij PTWEE ervaren en wat vind je van je eerste opdracht?

Dit was wel interessant, want bij mijn vorige werkgever lukte het niet om op korte termijn een nieuwe opdracht te vinden. PTWEE was het nog voordat ik dienst was (binnen twee weken!) al gelukt om een mooie, passende opdracht te vinden bij Action, in de rol van testmanager. Dit was voor mij een uitdaging maar daar hou ik wel van!

Hoe is om in deze bijzondere tijd thuis te werken?

Ook tijdens mijn vorige opdracht voor Alliander werkte ik al thuis i.v.m. Corona. Op een gegeven moment wen je er wel aan, alhoewel het niet altijd even makkelijk was. Met twee kinderen die thuis onderwijs (groep 6 en 8) moesten volgen en mijn vrouw Fatma die in het onderwijs werkt en dus ook thuis haar lessen moest voorbereiden, moesten we erg wennen aan de nieuwe situatie. Dat we meer tijd samen konden doorbrengen was bijzonder, zeker ook omdat ik eind vorig jaar vader geworden ben van mijn dochter Yâren Nas.

In het begin was het wel spannend omdat je niet precies kan inschatten wat je allemaal kan verwachten. Uiteindelijk werk je in een team en iedereen ervaart dat anders. Het zoeken van de gezonde balans tussen werk en privé was wel een dingetje. Uiteindelijk viel het allemaal gelukkig mee. Corona is er nu eenmaal, dan kun je beter positief vooruitkijken en denken in mogelijkheden. Dat werkt voor mij goed.

Het voelde ook een beetje als mijn feestje, de start bij PTWEE.

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Officieel ben ik vorig jaar in oktober begonnen bij PTWEE. Er was vlak daarvoor net een weekend weg geregeld met alle collega’s. Zo kon ik mijn collega’s alvast beter leren kennen. Het voelde ook een beetje als mijn feestje, de start bij PTWEE.

Uiteindelijk ben ik ook een PTWEEling en kijk ik naar wat ik kan betekenen voor het bedrijf. Het aandragen van nieuwe kandidaten of bij mijn huidige project kijken naar nieuwe kansen. Op de langere termijn zou ik eventueel ook intern en/of extern workshops kunnen geven.

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over een overstap?

Nee heb je, ja kun je krijgen! Wat heb je te verliezen om een keer kop koffie te komen drinken? Het is mij prima bevallen!

Wil je ook eens een vrijblijvende kop koffie drinken en nader kennismaken met PTWEE? Stuur dan een bericht aan Rachel, of kijk eens op onze vacaturesite.